SAMENGESTELD DOOR
HENK BACKER
0.
(verschijnt binnenkort)
6.
Beeldbewerking in Photoshop
12.
Productbesprekingen
1.
Inleiding
7.
Lesbrieven
13.
Externe sites
2.
Kleurbeheer
8.
Photoshop Tips
14.
 
3.
Workflow Adobe Lightroom
9.
Een toelichting op ....
15.
Trefwoorden
4.
Hoe beginnen met Lightroom 4?
10.
Esthetica en fotografie
16.
Woordenlijst
5.
Workflow DxO en Lightroom
11.
Insteekmodules (plugins)
17.
Colofon en contact

Zoeken op trefwoord:
1-02-2005

 

COLORVISION - PRINTFIX

Dankzij de welwillende medewerking van Kamera-Express in Capelle aan den IJssel kunnen wij hier een beschrijving opnemen van ColorVision Printfix.
Printfix is een betaalbare oplossing voor het maken van kleurenprofielen voor de printer en sluit daarbij naadloos aan op de eerder beschreven ColorVision Spyder voor monitorprofielen. Printfix bestaat uit een kleine scanner die wordt aangesloten op de USB-poort en een softwarepakket dat op CD-Rom wordt bijgeleverd.
Via de software wordt een printer geselecteerd en kan een daaraan aangepaste voorbeeldkaart worden geladen en uitgeprint. Het voordeel is dat het uitgeprinte kleurenmonster niet alleen de kenmerken van de printer in zich heeft maar ook de eigenschappen van het afdrukmedium bevat. Voor iedere printer (voor zover deze door Printfix wordt ondersteund) in combinatie met elk afdrukmedium kan zo een eigen profiel worden gemaakt.
Het kleurenmonster wordt door de scanner gevoerd. De uitkomst wordt vergeleken met de standaarden, die in de software zijn opgenomen en aan de hand van die verschillen wordt het profiel berekend.
In combinatie met de eerder beschreven ColorVision Spyder is een betrouwbaar en betaalbaar systeem voor kleurbeheer beschikbaar, dat aan de behoeften van menig digitaal werkende fotograaf tegemoet komt.
   


________________________________________
Alle rechten voorbehouden © Henk Backer 2003 - 2011